VÅR WEBSCHEMA/BOKATRÄNABLI MEDLEM
Friskis & Svettis Linköping

03

mars 2016


På väg mot att bli jympaledare.

Funktionärerna är motorn och hjärtat i Friskis verksamhet. De leder pass, instruerar i gymmet, tar emot i receptionen och mycket annat. Med Malin Bengtsson och Hans Vind blir Friskis ännu två inspirerande eldsjälar rikare.

På gång

lördag 2 april 2016
Spin of Hope. Ett spinevent där dina ben kan rädda barn.

lördag 2 april 2016
Yoga – tema solhälsningar.
Kl. 11.15 i Tannefors.


tisdag 5 april 2016
Årsmöte kl. 18 i Lilla hallen i Tannefors. Flex, Box och Cirkelfys är inställda.


söndag 17 april 2016
Vårladdning. Ett konvent med träning, workshops och föreläsningar.


måndag18 april 2016
Infomöte för dig som är nyfiken på att bli funktionär. Kl. 16 i Tannefors.


torsdag 21april 2016
Infomöte för dig som är nyfiken på att bli funktionär. Kl. 19 i Tannefors.


 

 
Nytt på träningsfronten

Spin flow, IW norska intervaller och Spin spurt – på vårt träningskonvent den 17 april kan du testa dessa häftiga nyheter.


Jympa med superinspiratören Johan Thor från Friskis i Jönköping på träningskonventet den 17 april.
 

 
Tre frågor

Anna lär ut hur man startar hjärtan.


Alla funktionärer i Friskis Linköping genomgår regelbundet utbildningar i hjärt- och lungräddning och första hjälpen, hjärtstartare, brandutbildning och vår egen krisutbildning Tryggskolan.
 En av de som ger funktionärerna utbildning som kan rädda liv är Anna Holm. Hon är hjärtläkare till yrket men också funktionär i Friskis på sin fritid. Anna håller i utbildningar för funktionärer och anställda i hur man använder hjärtstartare och en repetition i hjärt- och lungräddning ingår också.  På Friskis Linköping har hjärtstartaren behövt användas en gång sedan den skaffades för sex–sju år sedan. De som använde den var nyutbildade av Anna och helt trygga med hur man skulle göra.  Det finns hjärtstartare i receptionerna på Kanonhuset och Tannefors.


Hur viktigt är det med utbildning i hjärtstartare?

Det är superviktigt!  Vi vet att det räddar liv och att det är otroligt viktigt med snabbt omhändertagande. Men även hjärt- och lungräddning, med kompressioner och inblåsningar, som man gör när det inte finns hjärtstartare eller innan man fått igång hjärtstartaren är otroligt viktigt. Om man har kunskap om både hjärt- och lungräddning och hjärtstartare så kan man verkligen göra skillnad och rädda liv.

 Kan alla använda hjärtstartare?

Ja, absolut. Det bästa är såklart om man har gått kurs och fått träna på det praktiskt.  Alla kan lära sig. Om det inte finns någon i närheten som har gått utbildning så går det ändå. Hjärtstartaren är självinstruerande och det kan inte bli fel.
 

Vad gör du på jobbet och inom Friskis?

Jag är hjärtläkare på  på Universitetssjukhuset och har även ansvar för utbildningen i hjärt- och lungräddning där. Tillsammans med Elisabeth Ljungberg, som också är funktionär på Friskis och hjärtläkare, har jag också hand om hjärtstartarutbildningen för Friskis funktionärer. Jag har varit ledare inom Friskis sedan 1994 och har  lett många olika typer av pass genom åren. Nu kör jag Power Hour och det är det roligaste hittills!

Nyheter

 

Vårladdning – ett maffigt träningskonvent 17 april
Hjärtan som slår. Tunga lyft. Inre fokus. Kunskap som flödar. Inspiration för livet. Utmaningar. Skratt. Dansiga steg. Träningspass, workshops och föreläsningar i en grym blandning. Titta på schemat och välj vad du vill göra. Du behöver inte vara medlem för att delta.

Läs mer

 

Träningsresa till Portugal
Den 1 oktober drar vi iväg på en härlig träningsresa till Algarvekusten. Vi blir ett gäng som åker från Linköping ihop med två av våra ledare. Veckan bjuder på hur mycket träning som helst men också strand och bad om du vill.

Läs mer

 

Spin of Hope
Den 2 april är en av årets viktigaste dagar. Då går Spin of Hope av stapeln och det är ett svettigt och kul spinevent som drar in mycket sköna pengar till Barncancerfonden.

Läs mer

 

Fritt WiFi i våra lokaler
Nu kan du surfa fritt i väntytorna och i gymmet i båda våra lokaler. Lösenord finns i receptionen.

 

Träna effektivt, roligt och precis hur du vill.

Friskis&Svettis Linköping

Telefon Tannefors:
013-12 30 92

Telefon Kanonhuset:
013-12 91 90

E-post:
gunilla@linkoping.friskissvettis.se

Hemsida:
friskissvettis.se/linkoping

Redaktion

Mikaela Gidlund, Emma Karlsson, Gunilla Lindeberg,
Toomas Piirimets, Lotta Utterström, Desiré Östergren

Avregistrering

Vill du inte ha fler nyhetsbrev? Klicka här!