musikindustrin.se

MI 140221

SVERIGETOPPLISTAN v.8 Avicii åter etta
Efter att i onsdags kväll ha belönats med utmärkelsen Årets artist på grammisgalan och totalt ha tillbringat 23 veckor på albumlistan intar Avicii True [Universal Music]  den här veckan för fjärde gången listans förstaplats.

Läs mer


NYLIN Grann Grammis
Smarta framträdanden baserade i klassiska videor, lysande programledare i Gina Dirawi och Ray Cokes, två starka trippelvinnare i Jenny Wilson och Håkan Hellström. Grammis 14 blev en grann historia som understryker prisets nyvunna status.

Läs mer


ORGANISATION Kenth Muldin lämnar STIM
Sedan en tid står det klart att STIM:s styrelse och dess vd Kenth Muldin gör olika bedömningar om vilken strategisk inriktning organisationen bör ha för att möta de nya utmaningar man står inför. Av det skälet har parterna idag kommit överens om att gå skilda vägar.

Läs mer 


FÖRLAG Snowflake Music bakom comeback för t.A.T.u
Joakim Björklund och Jasmine Pikanen Anderson, båda Snowflake Music Publishing, har skrivit den nya singeln som innebär comeback för den uppmrksammade ryska duon t.A.T.u (bilden).  För den ryska texten till låten (vars engelska titel är Love In Every Moment – svarar Lena Kiper.

Läs mer


BOKNING Ebbot till United Stage Artists
I vår släpper Ebbot Lundberg från nedlagda The Soundtrack Of Our Lives ett nytt album. I sommar beger sig Ebbot ut på en soloturné som bokas av United Stage Artist, med vilka det i veckan offentliggjordes att han tecknat avtal. 

Läs mer


DIGITALNYTT Spotify till börsen?
Spotify annonserar efter person som ska ansvara för de krav på ekonomisk rapportering som den amerikanska finansmyndigheten SAC kräver. Det gör att spekulationerna om en börsintroduktion ökar i intensitet.

Läs mer


FESTIVAL First Aid Kit och Robyn till Umeå Open
Umeå Open har i veckan presenterat två nya namn till årets festival 24-29 mars. Det är nu klart att First Aid Kit kommer att spela samt att Robyn (bilden) gör ett DJ-set.

Läs mer


SKIVBOLAG All Time Low på besök hos Sound Pollution

Den här veckan gör det amerikanska bandet All Time Low entré på SverigeTopplistan. I tisdags hade Sound Pollution besök i Stockholm av bandet, vars spelning p.g.a. publiktrycket flyttats från Klubben till Arenan. Calle Schewen tog hand om bandets sångare och gitarrist Alex Gaskarth (bilden).

Läs mer


ORGANISATION Synkseminarium i Malmö
Onsdag 26 februari arrangerar SOM för första gången ett heldagsseminarium om musik och rörlig bild. SOM:s och Media Evolutions heldagsevent om hålls på Media Evolution City i Malmö.

Läs mer


UTGIVNINGAR Leo Lindberg
Nitton år gammal har  Leo Lindberg redan lyckats etablera sig på Stockholms jazzscen. I höst väntar en europaturné tillsammans med Grant Stewart och John Marshall. Just nu är han aktuell med egna albumet Leo’s Bag.

Läs mer


NOTISER
Jenny Wilson och Ida Long om Kate Bush
PP3 presenterar Awards awards
Folk- och världsmusikgalan direktsänds från Umeå
Ulf Lundell remixad

Läs mer


BÄST JUST NU
Musikindustrins redaktör Claes Olson tycker att Tomas Ledins senaste album  Höga kusten var en ytterst värdig grammisvinnare i kategorin Årets folkmusik/visa och undrar rentav om inte årets grammisgala var den bästa någonsin. I öronen har han bl.a Neneh Cherry, Lou Reed och Bob Dylan på ungerska, arabiska och sanskrit...

Läs mer


TÄVLING Sons Of The Sea
Det amerikanska bandet Incubus sångare Brandon Boyd albumdebuterar med sitt nya projekt Sons Of The Sea [Membran / Naxos], som är producerat av Brendan O'Brien (som tidigare inte bara har producerat Incubus, utan även bl.a Stone Temple Pilots, Audioslave, Pearl Jam, Bruce Springsteen och AC/DC). I samarbete med promotionbolaget Hemifrån låter vi den här veckan våra läsare tävla om 3 exemplar av det nya albumet. Allt man behöver göra för att vara med i utlottningen är att besvara nedanstående fråga rätt och skicka sitt svar till claes@musikindustrin.se senast fredag 21 februari kl 15. OBS! Skriv rätt svarsalternativ i ämnesraden och din postadress i mailet.

På 90-talet producerade Brendan O'Brien bl.a ett album där Pearl Jam samarbetade med en äldre rocklegend. Vem var det?
1 Bob Dylan  X Neil Young  2 Jerry Williams


 

Musikindustrin.se || Box 34245 || 100 26 Stockholm || Mail info@musikindustrin.se