VÅR WEBSCHEMA/BOKATRÄNABLI MEDLEM
Friskis & Svettis Linköping

09

september 2015


Musik gör vikterna lättare och leendena bredare.

Can Aktulga är spinledare på Friskis i Linköping men också en av musikrecensenterna för Friskis omkring 7 000 ledare. Recensenterna lyssnar på, och skriver om träningsmusik – musik som ska maxa motivationen och prestationen. Läs mer om Can, musik och Friskis här. Och om vilket helt unikt tema som Carin Aktulga har valt för höstens jympapass.
 

På gång

lördag 5 september 2015
Friskis går i Regnbågsparaden.


måndag 14 september 2015
Start för Move your buddy – bjud en kompis på träning.


onsdag 16 september 2015
Friskis medverkar på Äldredagen.


söndag 20 september 2015
Friskis Open – golftävling och prova-på för medlemmar.


söndag 11 oktober 2015
Friskis egen kör drar igång. Mer info kommer.

 
Nytt på träningsfronten

Marklyft, kroppsviktsträning, utefys – nu kan du hänga på grymt bra och inspirerande träning i gymmet.


TMI blir IMT – inspiration med tränare. Boka dig på ett pass och få ett bra pass och riktigt mycket inspiration för din träning.

 
Tre frågor

Anette tränade för VM-guld på Friskis.


Anette Philipsson tog makalösa fem guldmedaljer i masters- VM i simning. Hon tävlar nu i klassen 50–54 år men har tidigare elitsimmat och varit med i två OS på 80-talet. Då nötte man bara ett oändligt antal träningsmeter i bassängen,  men numera är träningen mycket mer varierad och fokuserar på kvalitet. Anette har heltidsjobb som kanslichef på Medicinska fakulteten på Universitet men med nuvarande kvalitetstänk i träningen så hinner hon även med en satsning på simningen.

Hur kändes det att ta fem medaljer?

Jättekul! Allt var så mäktigt på VM. Masters-VM gick direkt efter det vanliga VM i ryska Kazan. Mitt mål var att ta minst ett guld så fem guldmedaljer känns helt fantastiskt.
 

Hur tränar du?

LASS har en speciell mastergrupp som  jag tränar med 2–3 gånger i veckan. Det är kul eftersom vi har allt mer samarbete med eliten. Sedan 2–3 år tränar jag också på Friskis 1–2 gånger i veckan. Och jag märker världens skillnad när jag kommer i vattnet sedan jag började med det. Jag går mest på Box, Cirkelfys och har också hängt på fredagsfysen i gymmet.  Den träningen har lärt mig jättemycket mer om att träna bålen bra. Jag gillar verkligen gruppträning och att träna tillsammans med andra och har insett att man kan bli trött av träning på land också!

Kommer du satsa vidare på tävlingssimning?

Ja det är klart jag gör!  EM går i London 2016 och det vill jag verkligen vara med på. Det kommer vara jättemånga som tävlar där så det blir extra kul och utmanande. Sen vet man förstås aldrig hur det känns men hittills har jag varit förskonad från skador och sjukdom. Och jag kommer fortsätta träna varierat – jag tränar för att kunna träna.

Nyheter

 

Move your buddy
Den 14–20 september kan du bjuda kompisar, grannar och släkten på träning. Du bjuder en i taget och ni tränar samtidigt men behöver inte träna samma sak. Du som bjuder får en extra träningsmånad om din kompis köper träninsgkort. Och kompisen får en goodiebag.

Läs mer

 

Träna med jobbet
Ta med personal, arbetskamrater eller kompisgänget till oss. Vi skräddarsyr upplägget efter era önskemål. Träning står förstås på programmet men det kan kanske också vara en workshop eller föreläsning. Och självklart schysst fika eller mat.

Läs mer

 

Följ oss på Instgram och Facebook
Häng med oss på Facebook och Instagram så får du koll på vad som är på gång. Vi finns på friskislinkoping.Och använd gärna #friskislinköping så blir det ett härligt bildflöde från träningen.

Läs mer

 

Friskis Open – golftävling och prova-på
Den 20 september är det dags för Friskis Linköpings allra första golftävling. Och alla som inte spelar golf är välkomna att testa under ledning av Landeryds golfinstruktörer. Efter tävling och golfövningar bjuds på en fräsch buffé.                                                 

Läs mer

Träna effektivt, roligt och precis hur du vill.

Friskis&Svettis Linköping

Telefon Tannefors:
013-12 30 92

Telefon Kanonhuset:
013-12 91 90

E-post:
gunilla@linkoping.friskissvettis.se

Hemsida:
friskissvettis.se/linkoping

Redaktion

Can Aktulga, Mikaela Gidlund, Emma Karlsson, Gunilla Lindeberg,
Toomas Piirimets, Lotta Utterström, Desiré Östergren

Avregistrering

Vill du inte ha fler nyhetsbrev? Klicka här!